Asistenţă şi servicii consulare

Obţinerea documentelor din România

Misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României îi pot sprijini pe cetăţenii români aflaţi în străinătate pentru obţinerea unor duplicate ale certificatelor de stare civilă (naştere, căsătorie sau deces),  precum şi a cazierului judiciar.

Condiţii de obţinere

Persoanele aflate în Ungaria pot solicita eliberarea duplicatelor certificatelor de naştere/căsătorie/deces şi cazier judiciar prin intermediul Consulatului General al României la Gyula, completând cererea corespunzătoare cu datele necesare. Termenul de soluţionare este de 90 de zile, de la data depunerii cererii.

Persoanele care au nevoie de aceste acte într-un termen mai scurt, pot solicita eliberarea lor prin intermediul unui mandatar din România, care se va adresa direct autorităţilor române competente (Inspectoratul Naţional pentru Evidenţa Persoanei, în cazul actelor de stare civilă). Mandatarul trebuie să fie în posesia unei procuri autentificate de ambasadă sau, dacă nu este autentificată de ambasadă, trebuie să fie autentificată de un notar local şi tradusă de un traducător autorizat.

Taxa consulară aferentă se plăteşte în numerar în moneda naţională (pentru care se emite chitanţa). Pentru a vedea cuantumul taxelor consulare, rugăm să consultaţi rubrica “Taxe consulare”.

        

Activitatea consulară la Consulatul General al României la Gyula pe perioada desfășurării alegerilorpentru Președintele României (noiembrie 2019)

08.11.2019

În contextul în care, conform prevederilor legale aplicabile, la alegerile pentru Președintele României din noiembrie 2019 (în…

Întâlnire transfrontalieră a procurorilor din România şi Ungaria

04.10.2019

La Arad, în zilele de 3-4 octombrie, a avut loc întâlnirea transfrontalieră româno-ungară a Parchetelor Judeţene din judeţele…

“Ziua vârstnicilor” la Micherechi

29.09.2019

Duminică, 29 septembrie 2019 în localitatea Micherechi (Mehkerek), unde trăieşte o importantă comunitate românească, s-a…

Festival gastronomic românesc la Cetatea din Gyula

14.09.2019

Sâmbătă, 14 septembrie 2019, în organizarea Autoguvernării pe Ţară a Românilor din Ungaria (ATRU) şi a Centrului de…